A maszturbálásról

A maszturbálás egy ösztönös cselekmény, semmiképpen sem egy tanult dolog, hiszen szexuális vágyainkat ebben a formában próbáljuk meg érvényre juttatni, ha éppen úgy adódik a pillanat. Napjainkban is még igen kényes témának mondható az önkielégítés, valamelyest még mindig tabu övezi ezt a témakört. A régi korokban erkölcstelennek bélyegezték, ha valaki magához nyúlt, sőt a katolikus egyház még a mai napig is bűnként kezeli.

Tényleg mindenki maszturbál?

A maszturbálás egy olyan szexuális tevékenység, amikor a férfi, vagy a nő közösülés nélkül jut el az orgazmusig. Gyakorlatilag kijelenthetjük, hogy igen, mindenki. Az állatvilágban is megfigyelhetőek olyan momentumok, amikor az állatok így élik ki vágyaikat egy adott pillanatban, de már gyerekkorban is előfordulhat, hogy valaki önkéntelenül nyúl magához. Nem beszélve persze a már kamaszkorúakról és a felnőttekről. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a 18-24 év közöttiek mintegy 60%-a maszturbál rendszeresen. De egészen 60 éves korig megfigyelhető ez a fajta tevékenységi forma. A legújabb felmérések szerint az ázsiai országokban élők, köztük is a japánok és a dél-koreaiak maszturbálnak a legtöbbet, nomeg a britek és ezzel párhuzamosan persze ők a legelégedetlenebbek is a szexuális életükkel. 

Most akkor a maszturbálás rossz, vagy jó dolog?

Gyerekkorban, ha egy kisfiút vagy kislányt maszturbáláson kapunk, a szülőket egyből sokk éri, és főleg a témát övező tabu miatt egyből az elutasítás fogalmazódik meg, amely a későbbikben káros lehet a gyermek szexuális fejlődésére is. Inkább ajánlott ilyen esetekben valami pozitív megoldás, amely mindkét fél számára jó lehet. A maszturbálás önmagában jó dolog, hiszen ebben a formában is kiéljük nemi vágyainkat és igencsak jó hatással lehet az egészségre is, bizonyos fokig. Férfiak esetében a prosztatarák kockázatát is csökkentheti, ráadásul az időszakos spermaürítés csökkentheti a felhalmozódó rákkeltő anyagokat is. Nők esetében pedig elmondható, hogy az önkielégítés jó hatással lehet a test megismerésére, megedzi a hüvelyizmokat is és az endorfin felszabadulása miatt jó hatással lehet a stressz elleni küzdelemben is. Ha viszont már naponta többször is magunkhoz nyúlunk, akkor csökkenhet ezáltal a partnerünk utáni vágy és az a kapcsolatunkra is rossz hatással lehet. Tehát mondhatjuk nyugodtan azt, hogy a maszturbálás a szexualitás egyik alappillére, semmiképpen se rossz dolog, de mint sok minden mással, így ezzel is vigyázni kell a túlzásba eséssel.

Maszturbálási szokások

Folyton azt hallani, hogy a férfiak mindig csak a szexre gondolnak. Ez gyakorlatilag nagyrészt így van, genetikailag a férfiak így vannak összerakva. Sok férfi, legyen akár párkapcsolatban élő, akár egyedülálló, időről időre magához nyúl. A férfiak fantáziája nagy, de a maszturbálás során, mint akár a szexben is kell nekik a megerősítés, a látvány, ezért a legtöbb pasi izgató pornó filmeket vagy erotikus magazint ragad magához, hogy mihamarabb meg tudja valósítani az élményt.

Nők esetében ez már máshogy van. A nők teljesen máshogyan működnek mint a férfiak és igaz nekik is van elég nagy képzelőerejük, bennük inkább a gondolatok által okozott vágy kerül megfogalmazásra ezen a téren, így bátran mondhatjuk, hogy a nők nagyobb része képes pornó vagy látványbeli megerősítés nélkül is nagy százalékban jót maszturbálni. Ilyenkor felidéznek egy erőtejes szexuális élményt, vagy egy új indíttatást és úgy nyúlnak magukhoz.

Az önkielégítés történhet kézzel vagy egyéb segédeszközökkel is. Férfiak esetében maszturbáláskor a bőr a fitymán való mozgatását értjük, míg a nőknél a csikló izgatását, vagy hüvelyi behatolást ujjal, vagy más eszközzel.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s